Over Fleur

In het kort

Ik ben Fleur Lassche, geboren in 1997 en opgegroeid in het dorpje Wognum. Afgelopen jaren heb ik gewoond in Nijmegen, Alkmaar en Hoorn. Door mijn leergierigheid heb ik mij afgelopen jaren verdiept in voeding, gezondheid en gedragsverandering. Anderen omschrijven mij als creatief, vol ambitie en iemand met bijzonder goede mensenkennis.

Ik word enthousiast van het buitenleven, bewust en gezond eten, wandelen, zwemmen en creatief bezig zijn.

Opleidingen

Afgelopen jaren heb ik niet stil gezeten. In 2018 heb ik de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam) afgerond met de specialisatie “Nutrition and Dietetics”. Tijdens deze opleiding heb ik de minor Klinische Voeding (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) gevolgd, waardoor ik afstudeerde als klinisch diëtist.

Van 2018 t/m 2020 heb ik drie opleidingen afgerond op het Grafisch Media Instituut (Amsterdam), namelijk de opleidingen DTP Basis, Mediavormgeving Basis en Grafisch Ontwerper. Dit deed ik terwijl ik werkzaam was in de marketing, vormgeving en social media. Ik heb meerdere banen gehad in de gezondheids- en voedingsindustrie.

In 2021 heb ik de stap gezet om de Master Health Education and Promotion (Universiteit van Maastricht) te doen. Hier kan ik mijn brede kennis over voeding, gezondheid en vormgeving samenvoegen tot het bevorderen van de gezondheid van jou en de andere Nederlanders.

Hiernaast heb ik afgelopen jaren meerdere bijscholingen gevolgd, namelijk:

  • EHBO
  • Reanimatie (incl. AED)
  • Social media marketing
  • Meditatie & mindfulness
  • Stress & mindset
  • Emotie eten

Diëtist versus coaching

Aangezien ik in 2018 de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek heb afgerond, mag ik mijzelf diëtist noemen. Dit is een beschermde titel, waardoor niet iedereen deze naam mag dragen. Een diëtist is ook ingeschreven in het BIG-register.

Nu vraag je je misschien af, waarom noem ik mij liever “holistisch voedingscoach“? Dat zal ik uitleggen:

De definitie van diëtist volgens de Nederlandse Vereniging van Diëtisten is:

“De diëtist is de (zorg-)professional die het meest succes heeft als het gaat om het begeleiden van voedingsvraagstukken. Zowel preventief, curatief als palliatief, de diëtist kan met haar kennis en ervaring op het gebied van voeding, gedrag en leefstijl het verschil maken.”

De definitie van een voedingscoach volgens de Nationale Beroepengids is:

“De Voedingscoach bekijkt het huidige voedingspatroon van de mensen, analyseert en beoordeelt deze en stelt een nieuw voedingspatroon op. De Voedingscoach stimuleert de mensen om gezond te eten, genoeg te bewegen en een gezonde levensstijl na te streven. De Voedingscoach heeft hierin een coachende en adviserende rol.”

De definitie van coaching volgens de Nederlandse orde van Beroepscoaches is:

“Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden. Coach en coachee nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces.”

De toegevoegde waarde van een coach vind ik dat een coach niet alleen een adviserende, maar ook een coachende rol heeft. Ook wanneer het niet lukt om bepaald gedrag te veranderen, blijf ik naast je staan. Je krijgt zelf de verantwoordelijkheid, daarom is het belangrijk om als eerste te kijken naar je motivatie.

Het woord holistisme komt oorspronkelijk van het Griekse woord “Holos”, wat volledig / geheel betekent. Als je iets holistisch bekijkt, kijk je naar het geheel. In het geval van mijn coaching houdt dit in dat we samen niet alleen kijken naar een klacht of doel, maar naar alles in zijn totaliteit. Een voorbeeld hiervan is dat je een slecht zelfbeeld kan hebben, omdat je in je jeugd een slechte ervaring heb gehad. Of heb je een moeilijke relatie met zoet (en ongezond) eten, omdat je dit patroon heb overgenomen van je ouders. Tijdens een coachingssessie kijken we met een holistische en open blik naar jou.

Mijn visie & missie

Iedereen verdient “optimale gezondheid”, wat voor iedereen iets anders betekent. Wij streven samen naar je potentieel. Ik vind het ontzettend mooi om de ander te zien groeien.

Je gezondheid verbeteren kan op ontzettend veel manieren en daarom is elke coachingssessie anders. Samen kijken we naar de plekken waarin je kunt groeien.

Achter je gedrag zit (on)bewust ontzettend veel. Dat is de reden dat mijn adviezen niet ophouden bij “eet minder caloriën” of “sport 2 keer per week”. Samen kijken wij bijvoorbeeld naar je houding tegenover gezondheid, de druk vanuit je omgeving, of je voldoende kennis hebt en of je voldoende in jezelf gelooft.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn zelfbeeld, zelfliefde, stress, beweging, voeding, ondermijnende gedachten en oude patronen. Je kunt ontzettend veel bereiken wanneer je bewust wordt van gedachten en patronen.

Tijdens mijn coaching ligt de focus op lichamelijke én mentale gezondheid.

Mijn verhaal

Toen in 2020 een lange relatie uit ging, ben ik gaan nadenken waar ik dankbaar voor ben in mijn leven en hoe ik nog meer kan gaan doen wat ik écht leuk vind. Tijdens deze reis kwam ik erachter welke dingen mij tegen hielden om mijn dromen waar te maken, zowel binnen en buiten mijn bereik. Ik heb geleerd hoe ik hier mee om kan gaan en ik sta nóg veerkrachtiger en zelfverzekerder in mijn leven.

In mijn carrière heb ik veel sprongen in het diepe gemaakt, door diverse persoonlijke en zakelijke uitdagingen. Door mijn hooggevoeligheid lukte het mij niet om fulltime te doen wat ik écht wilde, namelijk mensen helpen met een gezonde voeding en levensstijl als diëtist.

Ik ben vanwege die reden in de marketing en social media beland. Inmiddels kan ik een stuk beter omgaan met mijn hooggevoeligheid en heb ik in 2021 de stap gemaakt om als zelfstandig ondernemer mensen te helpen met een gezonde levensstijl op een holistische wijze.

De stap naar coaching voelt heel natuurlijk. Terugkijkend had ik vanaf jongs af aan al interesse in gedrag. Ik koos namelijk het onderwerp “groepsdruk” voor mijn Profielwerkstuk. Tijdens mijn HBO opleiding waren “gedragsverandering”, “coaching” en “gezondheidsbevordering” de leukste vakken en sloot ik mijn studie af met een 8 voor mijn stage in het ziekenhuis in Alkmaar (Noordwest Ziekenhuisgroep).

Mijn kennis en ervaring pas ik nu toe in 1-op-1 coaching, het organiseren van evenementen en het ondersteunen van andere ondernemers.

Referenties

Annet Brons:

“Fleur was mijn collega bij Bever, de buitensportwinkel. Omdat we beide voeding en diëtetiek hebben gestudeerd hadden we een specifieke klik. Ik heb Fleur ervaren als een leuke, energieke, leergierige collega, met ambitie. Ze pikte makkelijk diverse activiteiten op en toonde initiatief. De omgang met klanten en collega’s ging haar ook goed af door haar vriendelijke en oprechte karakter. Fleur is mijnsinziens een gezellige collega waar je op kunt vertrouwen en bouwen.”

Menno Leeflang:

“Fleur is een jonge enthousiaste dame. Met veel energie en overtuiging staat zij voor haar standpunten en gaat zij om met haar talenten. Creatief, eerlijk, inspirerend en vernieuwend zijn een paar termen die van haar op toepassing zijn. Zij kan mensen, bedrijven en organisaties begeleiden in het creëren van content voor een zakelijke boodschap op sociale media, maar net zo goed met advies over hoe zo gezond mogelijk te leven vanuit onder andere voedingsadviezen. En dit ook nog te doen met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. Kortom, Fleur is van vele markten thuis en de moeite waard om te leren kennen.”

Anoek Harder:

“Fleur is echt mijn rots in de branding! Ze heeft geholpen om mijn website, Instagrampagina én mijn hoofd meer in rust en balans te brengen. Qua vormgeving, kleurgebruik, teksten afgestemd op mijn doelgroep en met de vindbaarheid van mijn website. Ze is openminded, down to earth en stelt heldere vragen die je helpen tot de kern te komen. Super fijn en ik ben je onwijs dankbaar lieve Fleur!”

Martijn Pothof:

“Het is echt een feestje om te mogen samenwerken met Fleur. Voor ons platform gezondeten.nl schrijft Fleur ontzettend leuke, informatieve en waardevolle teksten. Waarbij ze o.a. bestaande wetenschappelijke bevindingen toegankelijk weet te maken voor een breed publiek. Kortom, Fleur is een ontzettend talentvolle tekstschrijfster met een prachtige achtergrond in voeding en gezondheid. Daarnaast is ze ook nog eens super enthousiast, proactief en vriendelijk. Fleur is dan ook een prachtige toevoeging voor ieder team!”

Wil je meer lezen?

Je kunt mij volgen op social media. Hier deel ik regelmatig weetjes, inspiratie en updates van evenementen.

Ook kun je kijken op de volgende pagina’s op mijn website.